WIM Release December 2018 (2.31)

Sander van den Berg Dimpact • 20 December 2018
0 reacties
0
237 weergaven

Wijzigingen

WIM Blok gebruik

Content managers hebben nu inzicht in waar alle gemaakte blokken gebruikt worden. Dit helpt in het overzichtelijk houden van de website door ongebruikte blokken te verwijderen. Dit overzicht kan gevonden worden op ​Inhoud -> Block usage ​en kan gefilterd worden gebruik status en type.

block usage

 

 

Site managers kunnen ook deze weergave specifieker configureren door enkel bepaalde blok types te laten zien onder​ Instellingen -> Block Usage Settings​.

 

block usage settings

 

 

Aanpasbare ARIA-labels voor bean blokken

Wanneer je een bean blok aanmaakte dan kreeg deze een standaard ARIA-label die niet specifiek genoeg was om het blok te beschrijven. Nu wanneer je een blok bewerkt heb je de mogelijkheid een eigen ARIA-label toe te voegen. Dit helpt mensen met een beperking om te begrijpen wat voor inhoud in het blok staat.

 

aria labels

 

 

Producten hebben nu een UPL veld welke ook in de sc-feed geexporteerd worden

Het UPL is een uniek veld voor elk product, dat door de overheid gebruikt wordt om producten te identificeren. Dit veld is beschikbaar binnen de SDUconnect en zal nu naar een product gesynchroniseerd worden. Ook zal dit in de SC-feed komen als deze aan staat.

upl opties

 

Producten hebben nu een AVG veld

Producten hebben nu een AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) veld. Dit wordt gesynchroniseerd vanuit SDUconnect en zal op de voorkant worden weergegeven.

 

Bugfixes

SC-Feed update na het aanpassen van een product

WIM heeft een SC-feed dat informatie bevat van producten. De manier om producten aan deze lijst toe te voegen was om bij de instellingen aan te geven deze pagina te willen herbouwen of het automatisch te laten aanvullen tijdens het aanmaken/aanpasssen of verwijderen van producten. Er was een bug die ervoor zorgde dat dit niet werd uitgevoerd tijdens het aanpassen of verwijderen van producten. Dit is nu opgelost.

 

CVDR XML timeout

Wanneer een CVDR url niet geladen kan worden om de desbetreffende website erg traag is, dan kan het doorwerken op de gemeente website omdat deze het url blijft proberen te laden. We hebben een instelling gewijzigd waardoor deze connectie eerder afgekapt wordt om te voorkomen dat de website down kan gaan.

 

Zoekresultaten indexering voor bestanden aangepast

We hebben de indexering van bestanden aangepast. Normaal zou elke bijlage worden meegenomen in de zoekresultaten wat ervoor kan zorgen dat een website snel vol loopt qua ruimte. Nu worden bestanden die niet gekoppelt zijn aan content niet meegenomen in het indexeren.