WIM Release Juni 2019 (2.41)

Sander van den Berg Dimpact • 6 June 2019
1 reactie
0
306 weergaven

Nieuwe functies

Zoeken - Synoniemen

Je kan nu synoniemen gebruiken in combinatie met SOLR om resultaten te verbinden.

Zoeken synoniemen

Belangrijk!

Om synoniemen te kunnen gebruiken, moet SOLR 6+ zijn geïnstalleerd en zo geconfigureerd dat het ‘managed’ bronnen gebruikt met de verzamelnaam "mytag". 
Momenteel gebruikt WIM standaard SOLR 4. 

De configuratie moet door de leverancier worden gedaan.

Je kan de SOLR-configuratie verkrijgen op https://github.com/WebsiteIntranetModel/wim/tree/7.x-2.x/dev-scripts/solr-conf/6.x

 

Nadat de leverancier wim_synonyms heeft ingeschakeld, kan je inloggen als webmaster en naar Configuratie -> Zoeken en metagegevens -> Zoeken naar Apache Solr -> Synoniemen gaan

Instellingen synoniemen

 

Hier kan je de woorden en het bijbehorende synoniem toevoegen.

 

Synoniem voorbeeldscherm

 

Merk op dat nadat je alle synoniemen moet klikken op “Reload core”. Hiermee wordt de SOLR-kern opnieuw geladen en voegt deze de synoniemen toe aan de zoekmachine.

 

Toon niet-gebruikte / gekoppelde bestanden in inhoudsoverzicht

Als uitbreiding op de vorige release hebben we het inhoudsoverzicht verbeterd om beter duidelijk te maken welke bestanden waar worden gebruikt. Dit is gedaan voor de volgende scenario's:

  1. URL via Linkit of Link in Body / Introductie
  2. Afbeelding / Document in een webformulier
  3. Wanneer wordt verwezen naar hetzelfde bestand op 2 pagina’s, zie je dit als twee afzonderlijke regels
  4. Media gelinkt in revisies
  5. Media gekoppeld aan externe inhoud (Atos / SDU)

Merk op dat voor # 1 en # 5 content eerst moet worden bijgewerkt voordat deze correct getoond kan worden. De nieuwe functionaliteit is niet backwards-compatibel. 
U kunt dit doen met Bulk publiceren, maar houd er rekening mee dat 'Laatst bijgewerkt' ook zal veranderen en invloed kan hebben op Content Reminder.

 

Zoeken – Linked keyword

Als uitbreiding op de vorige release hebben we enkele verbeteringen doorgevoerd:

  • Het gekoppelde resultaat toont nu de beschrijving onder de titel
  • Als de originele inhoud ook wordt gevonden in de zoekresultaten, wordt dit duplicaat verwijderd en wordt alleen het gekoppelde zoekwoord weergegeven.
  • Je kan nu de tekst achter de gepromote titel configureren door naar Instellingen -> Zoeken en metadata -> Apache Solr zoeken -> Instellingen op het tabblad Geavanceerde configuratie te gaan. 

Label zoeken

Zoeken met label voorbeeld

 

Externe crawler -indexering van documenten

Standaard indexeerde de externe crawler documenten van externe bronnen. Dit kan de cronjob zwaar maken en ook hoeft niet iedereen documenten geïndexeerd te hebben van externe bronnen. Het neemt ook veel meer ruimte in beslag op de website schijf om al deze indexen op te slaan.

Het indexeren van deze documenten kan worden uitgeschakeld door "Document (niet gekoppeld)" in te stellen op "Niet indexeren".

Dit kan gedaan worden onder Instellingen -> Zoeken en metadata -> Apache Solr zoeken -> Bijlagen -> Bundel

Externe Crawler documenten

 

CVDR-module

De CVDR-module heeft twee verbeteringen gekregen.

Het standaard Onderwerp van getoonde items kan nu worden ingesteld op 'Onderwerp' of 'Beleidsonderwerp', afhankelijk van hoe er gebruik gemaakt wordt binnen het CVDR-invoersysteem.

CVDR onderwerp keuze

Het is nu ook mogelijk om een ​​tweede URL toe te voegen voor de CVDR-module. Dit maakt het mogelijk om 'Verordeningen' (URL-0) en 'Beleidsregels' (URL-1) te splitsen.

Het gebruik van beide URL's maakt het mogelijk om een ​​pagina zoals https://www.zwolle.nl/verordeningen te maken.

Er kan nog steeds één URL gebruikt worden (gebruik het veld URL-0).

 

Anti-spam maatregelen: Antibot

Voorheen gebruikten we honeypot-bescherming voor onze formulieren, maar deze bleek steeds vaker onvoldoende bescherming te bieden. We hebben dit vervangen door antibot.

 

Reset wachtwoordbeveiliging / Captcha & Recaptcha

Bij het aanvragen van een wachtwoord voor een e-mailadres is het voor kwaadwillende, niet langer te onderscheiden of het e-mailadres/ de gebruiker bekend is binnen het systeem. Dit zodat mensen niet constant kunnen proberen een account te hacken.

Daarnaast hebben we ook een optionele module toegevoegd genaamd "Recaptcha". Dit kan worden  ingeschakeld. Hiervoor is wel een API nodig Google Captcha.

https://www.google.com/recaptcha/admin

Hiermee wordt een recaptcha aan je inlog-scherm toegevoegd, zodat bots niet met zogenaamde brute-force je account kunnen hacken.

Inlogscherm


Wijziging van de weergave van het adresveld (SDU)

We hebben de weergave van het adresveld dat afkomstig is van de SDUconnect gewijzigd in producten en veelgestelde vragen.

Oud:

oude weergave SDU

Nieuwe:

Nieuwe weergave SDU

Bugfixes

Mass contact

De Webmaster rol had geen toestemming om berichten te verzenden naar categorieën die ze zelf hebben gemaakt. Dit is nu weer mogelijk.

 

Google plus verwijderd van sociaal delen

We hebben Google plus verwijderd van het “Delen” blok omdat deze dienst gestopt is. 

 

Modules updates

jQuery-update -> 3.0