WIM Release Maart 2020(2.48)

Mitchel Japink Dimpact • 10 March 2020
0 reacties
0
71 weergaven

WIM - Distribution

Release notes 

WIM  2.48 (Maart) 

* Met dank aan Robert Ragas & Rob Wagelaar

 

Nieuwe functionaliteit

De herinnering voor controle van inhoud uitbreiden met de mogelijkheid om optie “Mail author” uit te Zetten.

In WIM is er een functie voor content reminder die mensen informeert wanneer inhoud op het punt staat te verlopen. Dit zou een e-mailmelding sturen naar de auteur van een node en extra e-mailadressen die worden toegevoegd. We hebben onderaan een selectievakje toegevoegd om ook de e-mailmelding aan de auteur optioneel te maken.


Bugfixes

CVDR cache clear verwijdert blokken

In de laatste release hebben we de manier veranderd waarop de CVDR-resultaten worden opgehaald. In het verleden was het 1 ongelukkige gebruiker die een lange pageload had om de nieuwste CVDR-blokken te krijgen nadat de opslagcache was verlopen. We hebben dit vervolgens verplaatst naar een cronjob, maar in sommige gevallen was handmatig cache legen nodig en dit zou weer een lege pagina opleveren.

Wat opnieuw is toegevoegd is dat je opnieuw CVDR resultaten kunt ophalen nadat de cache handmatig is gewist, waardoor het probleem is opgelost.

HTTP 400/500 errors bij External Crawler / SOLR in combinatie met CVDR

In de laatste release werd gedeeltelijke woordzoeking geïntroduceerd voor SOLR, maar in sommige gevallen zou het indexeren van grote hoeveelheden informatie afkomstig van de externe crawler of CVDR 400/500 fouten tot gevolg hebben.

We hebben enkele optimalisaties aangebracht in de SOLR-configuratie die deze fouten moeten voorkomen. Werk de SOLR-configuratie bij met die uit de dev-scripts/solr-conf /6.x-partial-word-search directory. Zorg er ook voor dat voldoende ruimte is toegewezen aan SOLR, omdat een vollle SOLR-schijf fouten van dezelfde aard kan veroorzaken.

Synoniemen zijn hoofdlettergevoelig

Bij het toevoegen van synoniemen was het ingevulde trefwoord gebaseerd op hoofdlettergevoeligheid. Als bijvoorbeeld "Leverancier" ingevuld zou worden, zou het niet hetzelfde resultaat vinden met "leverancier".

Dit is nu niet meer hoofdlettergevoelig.

FAQ toegankelijkheidsverbeteringen

Het overzicht van de veelgestelde vragen had incorrect gebruik van headers. De vraagtitels werden weergegeven als H3 wanneer dit niet nodig was en konden ook situaties creëren waarin je een H1 en H3 hebt, wat niet klopt.

We hebben de H3 verwijderd om te voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen.

 

Ontbrekend trefwoord en beschrijving bij gebruik van een 'Linked Keyword' voor een externe bron

In WIM is het mogelijk om de zoekresultaten te beïnvloeden door een linked keyword  (gekoppeld zoekwoord) te maken, maar bij het toevoegen van een zoekwoord dat naar een externe bron linkt, wordt het zoekwoord of de beschrijving niet weergegeven.

Deze ontbrekende velden worden nu correct weergegeven.

 

URL CVDR (SRU) service veranderd

Om de meest recente informatie voor CVDR te krijgen, maakt het verbinding met een bepaalde url:
http://zoekdienst.overheid.nl.

Deze url is verouderd en wordt vervangen door de nieuwe url
https://zoekservice.overheid.nl

Omdat deze nieuwe URL ook wijzigingen in de structuur van de XML heeft, is de logica van de CVDR gewijzigd om compatibel te zijn met deze nieuwe URL. Als u nog steeds de oude url gebruikt, kunt u de update hook  uitvoeren en deze vervangt de url door de nieuwe en haalt ook de nieuwste informatie op, dus dit heeft geen invloed op waar u deze blokken hebt geplaatst.