WIM Release Augustus 2019 (2.42)

Sander van den Berg Dimpact • 14 August 2019
0 reacties
0
248 weergaven

Nieuwe functies

FAQ functionaliteit

Er zijn meerdere verbeteringen doorgevoerd in de veelgestelde vragen.

  • De titel is uniek gemaakt. Vroeger had het de standaardtitel "FAQ", maar nu gebruikt het de titel of de FAQ zelf.
  • Als er een beschrijving is toegevoegd aan de FAQ, wordt deze weergegeven onder de titel

faq beschrijving

  • Je kan nu een FAQ-categorie plaatsen via de felix blokken, waardoor je deze bijvoorbeeld bij een product kan plaatsen.
  • faq felix

 

Sortering op blokkolom

In het overzicht van het admin-bestand (admin / content / file) hebben we de mogelijkheid toegevoegd om de kolom "getoond op" te sorteren, waardoor het gemakkelijker wordt om bestanden te vinden die in geen enkel blok worden gebruikt.

 

Filteren op kolom

 

Bestanden overzicht (admin / inhoud / bestand)

In de laatste release zijn meerdere verbeteringen doorgevoerd in het bestandenoverzicht, maar er moesten nog 2 vervolgen-acties doorgevoerd worden.

  • Bestanden in Revisies
    bestanden in revisies, werden nog steeds als 'in gebruik' weergegeven. Dit is nu aangepast, zodat bestanden in het overzicht in revisies, niet meer getoond worden als 'in gebruik', zodat er gekozen kan worden om deze op te schonen.
  • Bestanden in Editorials
    bestanden in Editorials worden niet altijd correct weergegeven in het overzicht. Afbeeldingen werken, maar wanneer een document zoals een PDF werd opgenomen, werkte dit niet. Dit is opgelost.

 

Online aanvragen irt Samenwerkende Catalogi

Producten in WIM, worden ook toegevoegd aan de Samenwerkende Catalogi (indien ingeschakeld).
De feed bevatte al een optie genaamd online aanvragen, maar deze was altijd ingesteld op Nee. We hebben dit veld nu toegevoegd onder de productinformatie zodat dit zelf in te stellen is. Als dit niet is ingevuld, blijft het standaard ingesteld op Nee.

Samenwerkende Catalogi opties

Vanuit koppelingen Atos / SDU wordt deze waarde nog niet overgenomen, dit omdat hij niet beschikbaar is in beide koppelingen. Zodra dit wel het geval is, zal dit veld automatisch gevuld gaan worden.

 

Zoekopdrachten met 0 resultaten

Wanneer er een zoekopdracht wordt uitgevoerd door de bezoeker, waar geen resultaten op komen (0), is het niet mogelijk om dit te identificeren in analyse-tools. We hebben nu een header toegevoegd die kan worden gebruikt om te filteren op externe analyse-tools zoals Google Analytics / Siteimprove.

geen zoekresultaten

 

Toevoegen Javascript (Live Chat)

We hebben een module genaamd "wim_add_script" toegevoegd waarmee een script kan worden toegevoegd. Op deze manier kunt u extra functionaliteiten toevoegen, zoals een livechat.

Merk op dat deze module standaard is uitgeschakeld en moet ingeschakeld worden door de leverancier.
Het toevoegen daarna van de scripts is wel mogelijk door de webmaster. 

 

script toevoegen

 

Onze dank gaat uit naar leverancier Wowww voor het bijdragen van deze module.

 

Bugfixes

Accessibility FAQ

De FAQ bestaat uit een vraag en een antwoord. Deze 2 delen hadden beide het aria-label “aria-extended = true” wanneer ze worden uitgeklapt. Volgens WCAG is dit label alleen nodig op de kop, dus hebben we dit kenmerk uit het antwoord zelf verwijderd.

WIM Breadcrumb module code error

Bij het toevoegen of bijwerken van inhoud die de optie Overzicht gebruikt, is een code-fout gemaakt die zou resulteren in het eindeloze laden en crashen van de pagina. Dit is opgelost.

 

Geforceerd wachtwoord wijzigen

Wanneer een gebruiker wordt gedwongen zijn wachtwoord te wijzigen, kunnen de rollen ook worden gewijzigd, maar standaard zijn ze allemaal uitgeschakeld en niet vereist. Als de gebruiker vervolgens zijn wachtwoord wijzigt, worden ook alle gebruikersrollen verwijderd en hierdoor kan de gebruiker niets meer. Dit is opgelost.

 

Modules updates

Webform 4.16 -> 4.19